Trump Çağı Türk dış politikası: istisna mı uzun vadeli bir değişimin habercisi mi? - Güneş, Serap (Cappadocia Journal of Area Studies, 2021)
Bu makale, 2016-2020 dönemi Türk dış politikasını ele almakta ve bu dönemdeki artan dış politika aktivizmini koşullayan sistemsel ve ülke içi faktörleri incelemektedir. Makale bu konudaki mevcut literatüre birbiriyle bağlantılı şu iki gözlemle katkıda bulunmayı amaçlamaktadır: 2016-2020 dönemi Türk dış politikası sistemsel seviyede ve Türk-Amerikan ilişkileri bağlamında değerlendirildiğinde, Trump istisnası sebep değil sonuçtur ve Türk dış politikasındaki yeni yönelimin önemli bir motivasyonu Türkiye’de yönetici seçkinlerin değişen yapısı ve iç ilişkileridir. Bu motivasyon, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası Türk devlet aklına hakim olan yeni keşfedilmiş asabiyye olarak tanımlanabilir.